واحد آموزش شرکت پترو پالایش کوثر
شرکت پتروپالایش کوثر یکی از صنایع پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی از مجموعه کوثر (نفت سازه کوثر، پتروپالایش کوثر و کشت و صنعت کوثر) به عنوان یک شرکت تولیدی فعال در زمینه فرآورده های نفتی، در سال 95 با شماره ثبت 622 تاسیس شده است. این شرکت در راستای حضور مؤثر در بازار داخل کشور و در بازارهای منطقه ای و جهانی با فراوری و عرضه انواع روانکارها، هیدروکربن های سبک و سنگین، روغن پایه، انواع حلال، گریس و ضدیخ مطابق با استانداردهای بین المللی کیفیت و بهره گیری از دانش و فن آوری های نوین، حفظ ثبات کیفیت در محصولات و کسب رضایت مشتریان و همچنین رعایت اصول بهداشت، ایمنی و حفاظت از محیط زیست تلاش های مستمری را پیگیری می نماید. یکی از اصلی ترین فعالیت های مجموعه، آموزش پرسنل در زمینه های تخصصی است تا بتواند با تکیه بر توانمندی های کارشناسان و با بکارگیری دانش، محصولات با کیفیت و جدید تولید کرده و خدمات توسعه یافته ای را به بازار عرضه نماید.
همچنین این شرکت در نظر دارد دوره های آموزشی در زمینه های زیر را برای کارکنان حوزه نفت سایر شرکت ها و سازمان ها برگزار نماید:
1- فرآیند بلندینگ فرآورده های نفتی (شیوه بلندینگ هیدروکربن های سبک و سنگین و سایر فرآورده های نفتی)
2- روغن موتور (فرمولاسیون روغن موتور، روغن موتور monograde و multigrade، مشخصات فنی و سطح کیفیت روغن موتور، فرایند تولید روغن موتور)
3- ضدیخ (معرفی ضدیخ و فرایند تولید ضدیخ، بررسی استانداردهای مرتبط با ضدیخ)
4- گریس (معرفی گریس و فرایند تولید انواع گریس، بررسی استانداردهای مرتبط با گریس)
5- تقطیر (فرایند تقطیر و انواع تقطیر، انواع برج تقطیر، مشکلات عملیانی برج تقطیر)
6- آزمون های مربوط به فرآورده های نفتی.
هدف از ایجاد مرکز آموزشی در واحدهای صنعتی:
اهمیت آموزش در واحدهای تولیدی و صنعتی
در سال های اخیر بهره وری در واحد های تولیدی و صنعتی اهمیت فراوانی یافته است. امروزه هر تلاشی که در دانشگاه و صنعت منجر به ترویج فرهنگ بهره وری شود خدمتی است که کشور را در جبهه های اقتصادی و اجتماعی به پیروزی خواهد رساند. به اعتقاد همه متخصصان، آموزش در واحدهای تولیدی هم برای کارفرمایان و هم کارکنان امری ضروری است. این امر ظرفیت و بینش علمی و فنی افراد را برای انجام تحقیقات کاربردی، اختراع و اکتشافات افزایش و گسترش می دهد. همچنین مطابق با شرح وظایف، آموزش، افراد را آماده می کند تا به درستی و با علاقه بیشتر از تجهیزات و تکنولوژی پیشرفته در تولید استفاده کنند که به تبع آن کیفیت و کمیت تولید به حد ایده آل هر واحد تولیدی خواهد رسید. اجراي آموزش و بهسازي نيروي انساني سبب مي شود تا افراد بتوانند متناسب با تغييرات سازماني و محيطي، به طور مؤثر فعاليت هايشان را ادامه داده و بر كارايي خود بيفزايند. بنابراين آموزش و بهسازي، كوشش مداوم و برنامه ريزي شده به وسيله مديريت براي بهبود سطوح شايستگي كاركنان و عملكرد سازماني است. روند رو به رشد ظهور تکنولوژی های نوین در قرن حاضر و توسعه سریع دانش، علوم و فنآوری ها در عرصه جهانی، بقاء و توسعه سازمان ها را تحت تأثیر خود قرار داده و آنها را با تغییرات بسیار شگرفی روبرو کرده است. کلید اصلی و مهمترین مؤلفه سازمانی که در سازگاری، ارتقاء و توسعه سازمانها با توجه به این تغییرات وجود دارد، سرمایه دانشی یا سرمایه انسانی آنها می باشد. امروزه سازمان هایی پیشرو محسوب می شوند که به امر توسعه و آموزش منابع انسانی تأکید و اهتمام دارند و در فعالیت های آموزشی به دو اصل ارتقاء اثربخشی و کارآیی آموزش توجه دارند. با اتخاذ این رویکرد استراتژیک در حوزه آموزش، تحقق چشم انداز، مأموریت ها و اهداف سازمانی برای سازمانها تسهیل خواهد شد، از این رو سازمانها، در پی توسعه فرآیند آموزش خود بر اساس ایجاد هماهنگی فراگير و برقراری ارتباط این اهداف و سیاست های سازمانی از یکسو و اهداف و کارکردهای آموزشی از سوی دیگر هستند. طراحی، ساخت، نصب، مدیریت و بهره برداری و تعمیر و نگهداری تجهیزات صنایع نفت گاز و دیگر صنایع مرتبط فرآیندهای صنعتی و شرکت ها، نیازمند کسب و ارتقاء مستمر اطلاعات و مهارت های روزآمد و متناسب با پیشرفت های دانش و فنآوری در سطوح مدیریتی، کارشناسی و تکنسینی می باشد و در این راستا آموزش های عمومی و تخصصی کوتاه مدت تاکنون نقش بسیار مؤثر و حیاتی را ایفا نموده است.
به طور خلاصه دلايل نياز به آموزش كاركنان در واحدهای تولیدی و صنعتی را می توان به صورت زیر عنوان کرد:
1- شتاب فزاينده علوم بشري در تمام زمينه ها
2- پيشرفت روز افزون تكنولوژي
3- پيچيدگي سازمان به دليل ماشيني شدن
4- تغيير شغل يا جابجایي شغلي
5- روابط انساني و مشکلات انساني
6- ارتقاء و ترفيع كاركنان
7- اصلاح عملكرد شغلي كاركنان تازه استخدام
8- بهره وری و کاهش حوادث کاری
9- نیازهای تخصصی و حرفه ای نیروی انسانی